Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική cookie
Το LIKE δε σας κοστίζει τίποτα ενω ταυτόχρονα μας βοηθάτε να μείνουμε Online!

«Όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών - Έντονη η αντίδραση της Άγκυρας

Ο Άρειος Πάγος τάχθηκε κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Άγκυρα. Στο σκεπτικό της απόφασης, οι ανώτατοι δικαστές επικαλούνται τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Δικαίου και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο δικηγόρος Χρίστος Μυλωνόπουλος κάνει λόγο για μια μεγάλη νίκη.

«Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στο επιχείρημα ότι οι υπέρτατες αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης ζωής πρέπει να διαφυλαχθούν» δήλωσε στην κάμερα του euronews, ο δικηγόρος Χρίστος Μυλωνόπουλος. Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκικής πλευράς.

Η Άγκυρα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Το υπουργείο Εξωτερικών σε μια σκληρή ανακοίνωσή κάνει λόγο για «παράνομη απόφαση» και απειλεί ότι θα επανεξετάσει τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας.

Ο δικηγόρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ζεκί Αριτούρκ,που παρακολουθούσε τη δίκη, παραδέχτηκε ότι νομικά η απόφαση είναι τελική, όμως είπε ότι «πολιτικά δεν είναι η τελική απόφαση».

«Η απόφαση του Αρείου πάγου ικανοποίησε τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προβληματίζει όμως την κυβέρνηση που εκτιμά ότι η μη έκδοση των οκτώ στρατιωτικών ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές τριβές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στην Αθήνα, Σταμάτης Γιαννίσης.

ΠΗΓΗ: http://gr.euronews.com/